Arızalı cihaz ya da arızalı olup olmadığını bilmediğiniz cihazları Seri Priz Arıza Tespit ile ile çalıştırarak patlama sigorta atma gibi durumların önüne geçmiş olacağız.
Seri Priz Arıza Tespit
Özellikle trafoları denerken bu prizden yararlanıyorum size şimdi yapım aşamasını görseller ile göstererek yardımcı olmaya çalışacağım.
Malzemelerimiz:
- 2 li priz
- duy fiş
- 100w 220v ampul
- on off anahtar
Mantığı çok basit bir işlem olduğu için malzeme kullanmadan ya da çok az malzeme ile de yapabilirsiniz ben aç kapa şeklinde biraz daha kullanışlı olmasını istediğim için bu malzemeleri kullandım.
Mantık olarak bakarsanız şebekeden gelen fazı alıp anahtardan geçiriyoruz ve ilk olarak ampule giriyor.
Daha sonra ampulün diğer bacağından fazın devamını alıp çıkış verdiğimiz prizin bir bacağına bağlıyoruz.
Son olarak da nötr hattı diğer çıkış verdiğimiz bacağa bağlıyoruz. Sonuç olarak ampulün bağı olduğu ayaklara sadece birine faz verip devamından fazı geri alıyoruz. Nötr bağlantıyı ampule direkt vermiyoruz.